به گزارش شهرآرانیوز، سجاد اسماعیلی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو تعریف مشخصی ازکمبودهای دارویی دارد؛ اظهار کرد: در صورتی که یک دارو بر اساس نام ژنریک آن دچار کمبود باشد آن را کمبود میدانیم. داروهای وارداتی که مشابه تولید داخلی دارند جزو کمبودها به حساب نمیآیند.
وی ادامه داد: کمبودهای زیر یک ماه که به عنوان کمبودهای بحرانی تلقی میشود؛ در حال حاضر از ۲۲۰ قلم در ماه گذشته به ۱۰۶ قلم دارو در ماه جاری رسیده است.
اسماعیلی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو در حال تلاش برای افزایش موجودی داروهای دچار کمبود است؛ اضافه کرد: ذخایر دارویی بالای ۶ ماه در کشور ما به بالای ۶۰ درصد رسیده به این معنا که ذخیره بیش از ۶۰ درصد داروهای موجود در کشور، به اندازه نیاز ۶ ماه و بیشتر، رسیده است و در تلاش هستیم که تأمین داروهای حیاتی بهبود یابد.
مشاور رسانهای رئیس سازمان غذا و دارو درباره نحوه پایش کمبودهای دارویی در کشور اظهار کرد: در زمینه پایش کمبودهای دارویی و مدیریت رخدادهای زنجیره تأمین دارو، سازمان غذا و دارو از چند بخش استعلام میگیرد؛ یکی از این بخشها، سامانه تیتک است که اگر شرکتی دارو را کمتر از میزان موردنیاز تأمین کند؛ اخطار کمبود آن به سازمان غذا و دارو داده میشود. همچنین معاونتهای غذا و داروی استانها نیز آمار کمبودهای سطح عرضه در هر استان را جمعآوری و گزارش آن را به صورت هفتگی به سازمان غذا و دارو اعلام میکنند.
وی افزود: داروخانهها و انجمن داروسازان و توزیعکنندگان دارو نیز گزارش میزان کمبودهای دارویی را به سازمان غذا و دارو ارسال میکنند.